Manege Boekweitakkers -
Lessen
 
Er kan zowel met eigen paard/pony als op manegepaarden/pony’s aan de lessen deel genomen worden.
 
  • Beginnen met paardrijden
Beginners krijgen een vijf tot tiental privé-lessen van 30 minuten, waarbij het paard/pony door de rij-instructrice vastgehouden wordt aan een longeerlijn.
Zo leert men de eerste beginselen van het rijden, het vinden van balans, de zit, de juiste houding en hulpen, en raakt men vertrouwd met de bewegingen van het paard/pony.
Voor de hele kleintjes van 4 tot 6 jaar oud worden er staplessen gehouden. Daarbij loopt een ouder/begeleider mee om de pony vast te houden.
 
  • Groepslessen en mennen
Als dit alles goed gaat, kan men deelnemen aan de groeplessen.
Groepslessen hebben een duur van 60 minuten. Hier wordt men vertrouwd gemaakt met de verschillende disciplines van de paardensport.
Wie over voldoende rijkunst beschikt kan als extra les deelnemen aan een springles.
Bij voldoende belangstelling starten wij ook een tweede wekelijkse springles speciaal voor ponyruiters. Dit is mogelijk als extra les, dus naast de normale lessen. Wanneer u hier belangstelling voor heeft, laat dit even weten bij uw instructeur.
Ook bieden wij op vrijdagavond de mogelijkheid voor volwassenen zonder rij-ervaring les te volgen.
Tevens bestaat de mogelijkheid een paard of pony te leasen. Dat kan voor 3 dagen in de week of voor alle dagen.
Verdere informatie hierover bij Henry Vos, 0653697827
 
Wil je graag leren mennen met je paard of pony, ook dit kan. Op zaterdagmiddag is er een menles van de vereniging.
 
  • Contributie
Om wekelijks te lessen, betaal je contributie, deze bedraagd € 40,- per maand, met eigen paard, € 30,-. Een losse les is € 10,-. De contributie wordt twaalf maanden per jaar betaald. Wij hanteren een opzegtermijn van minimaal 1 maand.
Tijdens de bouwvakvakantie en tussen kerst en oud- en nieuw is de manege gesloten en zijn er dus ook geen lessen. Deze lessen kunnen niet worden ingehaald. Lessen die vallen op tweede paasdag, tweede pinksterdag en hemelvaartsdag kunnen worden ingehaald in overleg met de instructeur op de dagen dat hiervoor nog ruimte is.